Sejdiu: UNMIK te mbylle misionin ne Kosove

22/04/2009 14:25

Presidenti Fatmir Sejdiu ka perseritur kerkesen per mbylljen sa me shpejt te misionit te UNMIK-ut.

Ne takimin e zhvilluar sot me shefin e misionit, Lamberto Zannier, kreu i shtetit kosovar tha se duhet vazhduar me pershpejtimin e procesit te rikonfigurimit te UNMIK-ut.

“Gjate ketyre dhjete vjeteve, institucionet e Kosoves dhe UNMIK-u kane arritur rezultate ne rimekembjen e vendit. Por mendojme se ka ardhur koha qe ky mision te permbyllet suksesshem”, ka thene Sejdiu.

Deklarata eshte publikuar nga zyra e shtypit e presidences. Me pare zedhenesi i UNMIK-u kishte lajmeruar edhe per nje takim me kryeministrin Thaci.

Top Channel