Greqi, greve kunder politikave ekonomike

02/04/2009 09:00

Greqia eshte perfshire sot nga nje greve e pergjithshme kunder politikave ekonomike te qeverise.

Greva perkon me manifestimet kunder samitit te G20 qe zhvillohet ne Londer dhe do te paralizoje per disa ore transportin ajror, hekurudhor, detar dhe ate urban. “Krizen nuk duhet ta paguajne punetoret”, eshte slogani i protestes se ideuar nga grupet sindikaliste.

Kriza ne Greqi ka bere qe rritja ekonomike te ulet me 4 perqind, ndersa qeveria ka miratuar nje pakete prej 28 miliarde dollaresh per te favorizuar kredine per ndermarrjet e vogla dhe te mesme.

Top Channel