Kermabon: EULEX s’mund te politizohet

30/03/2009 15:35

Shefi i EULEX, Iv de Kermabon ka deklaruar se misioni i drejtuar prej tij nuk mund te perfshihet ne ceshtje politike dhe se plani 6 pikesh nuk eshte pergjegjesi e tij.

Kermabon ka deklaruar se EULEX nuk mund te politizohet pasi operon vetem ne fushen e vendosjes dhe sundimit te ligjit.

“Disa njerez po tentojne te politizojne EULEX-in, duke deklaruar se ky mision duhet te beje kete ose ate. EULEX ka nje status neutral”, ka pohuar Kermabon.

Top Channel