Bogdanovic: Nuk do terhiqemi nga vizitat ne Kosove

30/03/2009 11:45

Pavaresisht se jane kthyer mbrapsht ne te gjitha tentativat per te hyre ne Kosove, zyrtaret serbe nuk heqin dore nga vizitat.

Ministri per Kosoven ne qeverine e Serbise, Goran Bogdanovic ka deklaruar se zyrtaret e Beogradit kane ndermend te shkojne ne Kosove pa marre parasysh veprimet qe ndermarrin institucionet e Prishtines.

“Ne nuk do te heqim dore nga dokumentet tona. Sepse, nese do te hiqnim dore nga keto, ne nje menyre, ne do te pranonim ate qe institucionet e perkohshme po perpiqen te na imponojne”, ka thene Bogdanovic.

Sipas tij, kjo ceshtje mund te zgjidhet fale dialogut me perfaqesuesit e UNMIK-ut dhe EULEX-it. Shqiptaret, sipas Bogdanovic, deshirojne te tregojne se jane shtet dhe kete gje t’ua tregojne edhe serbeve.

Top Channel