BE, ndihme per Ballkanin Perendimor

29/03/2009 16:55

Bashkimi Evropian do te akordoje nje pakete ndihme prej 150 deri ne 250 milione eurosh per vendet e Ballkanit Perendimor.

Vendimi eshte marre gjate takimit informal te zhvilluar ne Ceki nga 27 ministrat e Jashtem te BE-se dhe ata te vendeve te rajonit.

Fondi, i cili eshte akorduar pas kerkesave qe kane bere vete ministrat e Jashtem te rajonit, perfshire dhe ministrin Basha eshte ndihma e pare qe Bashkimi Evropian jep per Ballkanin ne kuader te krizes ekonomike.

Burime nga Ministria e Financave thone se ende nuk eshte percaktuar se cfare pjese te ketij fondi do te perfitoje Shqiperia.

Por ata thone se ajo mund te jepet ne disa forma, qofte ne kredi per qeverine, por qofte edhe mbeshtetje direkte per bankat private.

Top Channel