Maqedoni, RROSH: Anulim ligjeve anti-shqiptare

19/03/2009 16:30

Rrjeti i Organizatave Shqiptare ne Maqedoni, RROSH, ka kerkuar terheqjen e te gjitha ligjeve me permbajtje anti-shqiptare.

Permes nje deklarate per shtyp, RROSH ka vleresuar vendimin e Gjykates Kushtetuese per anulimin e nje prej ligjeve qe diskriminon popullsine shqiptare.

“Gjykata i vleresoi ndryshimet ne ligj si anti-kushtetuese, por ky ligj nuk do te anulohej po te mos ekzistonte organizimi dhe mobilizimi i qytetareve shqiptare”, thuhet ne komunikate.

Se fundmi qeveria maqedonase vendosi nje sere ligjesh qe parashikojne ndarjen e popullise shqiptare nga ajo maqedonase ne sektorin e arsimit, punesimit, etj.

Top Channel