Kumanove, artistet shqiptare: Jemi te diskriminuar

09/03/2009 17:25

Artistet shqiptare ne Kumanove kane kerkuar hapjen urgjente te teatrit shqiptar ne kete qytet.

Ata gjithashtu kane kerkuar rritjen e numrit te te punesuarve shqiptare ne institucionet e kultures, qe aktualisht eshte pothuajse zero.

Se bashku me studentet e sapodiplomuar ne akademine e arteve, artistet kane denoncuar diskriminimin e shqiptareve ne institucionet e Galerise se Artit, Muzeun e Qytetit, Teatrin e Kumanoves, etj, ku jane te punesuar rreth 18 maqedonas dhe vetem 2 shqiptare.

Per kete arsye, artistet shqiptare kane kerkuar hapjen sa me shpejt te teatrit te tyre ne Kumanove.

Top Channel