Greqi, emigrantet myslimane kerkojne xhami ne Athine

09/03/2009 13:50

Emigrantet e besimit mysliman qe jetojne dhe punojne ne Athine te Greqise, protestuan per te drejtat e tyre fetare.

Ata kane kerkuar krijimin e mundesive per te ushtruar besimin e tyre fetar, pavaresisht se ne kete vend njihet si besim kryesor dhe teper i rendesishem, ai ortodoks.

Emigrantet kerkuan dhenien leje per ndertimin e nje xhamie ne Athine. Ne vend te tjera te krishtere, si Italia, ndertimi i nje xhamie, prane kishes eshte kundershtuar fuqishem nga besimtare, por edhe njerez te mendimit dhe letrave.

Top Channel