Gjermania e Cekia do reduktojne trupat ne Kosove

09/03/2009 12:00

Shtohen vendet qe paralajmerojne reduktimin e trupave te KFOR-it ne Kosove. Pas Austrise, Britanise se Madhe dhe Suedise edhe Gjermania dhe Cekia kane paralajmeruar nje veprim te tille.

“Edhe pse ne Kosove ka nevoje per ushtare, duhet te jemi te vetedijshem se ata nevojiten me shume ne Afganistan”, tha ministrja e Mbrojtjes Vlasta Parkanova per televizionin kombetar cek.

Ndersa gazeta “Frankfurter Allgemajne Cajtung” thote se qeveria gjermane duke u nisur nga situata e qendrueshme e sigurise ne Kosove, do te largoje nje pjese te trupave te saj.

Disa politikane gjermane kane paralajmeruar nga rrezikun qe mund t’i vije Kosoves ne rast te terheqjes se plote te KFOR-it.

Top Channel