Maqedoni, rrezik perplasjesh etnike

24/02/2009 20:55

Zgjedhjet lokale ne Maqedoni, ne disa zona rrezikojne te kthehen ne perplasje etnike.

Shembulli konkret duket se eshte bashkia e Struges, ku ndonese shqiptaret perbejne shumicen, ata i tremben bashkimit te maqedonasve ne mbeshtetje te nje kandidati te vetem kunder kandidateve shqiptare.

Spektri politik shqiptar nuk ka gjetur konsensus per te dale me nje kandidat dhe ka mundesi qe ata te humbin shansin per te marre kreun e struges.

“Ndarja e votave eshte e mundshme qe ta rrezikoje Strugen. Jemi te gatshem t’ia shtrijme doren partive shqiptare qe te mos humbim edhe ne zonat e tjera”, deklaron politikani shqiptar Abdein zyberi.

Top Channel