Mesic: Perplasja me Serbine, nga njohja e Kosoves

23/02/2009 15:20

Presidenti kroat Stipe Mesic ka deklaruar se mosmarreveshjet mes vendit te tij dhe Serbise vijne si pasoje e njohjes se pavaresise se Kosoves nga Zagrebi.

Sipas tij, eshte e rendesishme qe te dyja shtetet te kene nje bashkepunim te mire, duke qene se pretendojne te anetaresohen ne Bashkimin Evropian.

“Une presidentin e Serbise e konsideroj mikun tim. Pra, nuk duhet te kete asnje pengese per zgjerimin e bashkepunimit. Por Kroacia e ka njohur Kosoven dhe kjo ka nxitur mosmarreveshje”, ka pohuar Mesic.

Top Channel