Sllovenia: Te zgjidhet ceshtja e emrit

17/02/2009 17:10

Presidenti i Sllovenise, Danilo Tirk ka deklaruar se Shkupi dhe Athina duhet te gjejne sa me shpejt nje kompromis per zgjidhjen e ceshtjes se emrit te Maqedonise.

“Ky kontest eshte sterzgjatur. Inkurajoj Maqedonine per qendrimin e saj per dialog dhe per nje kompromis, qe te mos cenoje identitetin kombetar”, ka pohuar Tirk.

Ai ka shtuar se Sllovenia do te vazhdoje ta mbeshtese Maqedonine ne rrugen drejt anetaresimit te plote ne NATO dhe BE.

Top Channel