Britania: Statusi i Kosoves, ceshtje e zgjidhur

13/02/2009 17:25

Ambasadori britanik ne Beograd, Stiven Uordsuort ka deklaruar se ceshtja e Kosoves tashme eshte e zgjidhur dhe se per statusin nuk duhet te kete me bisedime.

“Tani duhet te diskutohet vetem per ceshtje praktike, disa prej te cilave jane perfshire ne marreveshjen 6 pikeshe”, ka pohuar Uordsuort.

Ai ka shtuar me tej se njohja e pavaresise se Kosoves nuk do te vihet si kusht per Serbine ne rrugen e saj drejt Bashkimit Evropian.

Top Channel