Lehne: Pese vendet e BE, larg njohjes se Kosoves

11/02/2009 08:00

Gjykata Nderkombetare e Drejtesise nuk do te kete qendrim te qarte rreth shpalljes se pavaresise se Kosoves.

Keshtu ka deklaruar diplomati austriak, Stefan Lehne. Sipas tij, Gjykata do te vleresoje se shpallja e pavaresise se Kosoves paraqet shkelje te se drejtes nderkombetare. “Do te duhet edhe shume kohe derisa Kosova te njihet nga pese shtete te BE-se, te cilat ende nuk e kane njohur ate”, u shpreh ish i derguari i BE-se ne bisedime per statusin e Kosoves.

Lehne ka thene se shpallja e njeanshme e pavaresise se Kosoves nuk ka qene zgjidhja me e mire, por nuk ka pasur alternative tjeter. “Do te duhet kohe derisa pese shtetet e BE-se te njohin Kosoven dhe qe BE te mund te marre nje qendrim unik rreth kesaj ceshtjeje”.

Top Channel