Kosove, themelohet Keshilli i Sigurise

11/02/2009 16:45

Ne Kosove, institucionet lokale kane themeluar sot Keshillin e Sigurise.

Presidenti Sejdiu dhe kryeministri Thaci vleresuan se me krijimin e kesaj strukture eshte kompletuar i gjithe sistemi i sigurise qe mundeson funksionimin e shtetit.

“Ky zhvillim deshmon perkushtimin per te ndertuar nje shtet funksional”, deklaroi Thaci. Ndersa Sejdiu u shpreh se, “formimi i ketij keshilli eshte deshmi e zhvillimit te shtetit te Kosoves”.

Keshilli per Siguri i Kosoves ka rol thelbesor ne krijimin e politikave dhe strategjive per ceshtjet e sigurise. Ai do te udhehiqet nga kryeministri. (Se shpejti me gjeresisht)

Top Channel