Britani, protesta ndaj punonjesve te huaj

11/02/2009 18:35

Serish protesta ne Britanine e Madhe kunder punetoreve te huaj. Manifestimet jane perqendruar kryesisht ne Notingamshajer dhe ne Kent.

Rreth 400 protestues kane bllokuar hyrjen ne centralin e Stejthorpit ne Notingamshajer, ndersa nje grup tjeter punetoresh jane mbledhur jashte centralit energjitik te Greinit, ne Kent.

Sipas sindikatave, 850 vende pune ne Stejthorp dhe 450 ne Grein u jane caktuar punonjesve te huaj pa u dhene mundesi atyre vendas te paraqesin kerkesen.

Top Channel