Lagendijk: Pavaresia e Kosoves, e pakthyeshme

06/02/2009 20:45

Eurodeputeti Joost Lagendijk, i cili po kryeson nje delegacion te PE ne Prishtine, ka deklaruar gjate nje takimi me kryeministrin Thaci se Parlamenti Evropian mbeshtet plotesisht pavaresine e Kosoves dhe shtrirjen e misionit EULEX.

Sipas tij, rezoluta e miratuar se fundmi nga PE ka dy mesazhe “te fuqishme”, i pari shtrirja e EULEX per te parandaluar ndarjen e Kosoves dhe i dyti nje sere problemesh qe duhet te zgjidhen nga vete qeveria kosovare.

“Rezoluta ka dy mesazhe, mbeshtetjen e forte per shtrirjen e EULEX dhe nje liste te gjate veprimesh per qeverine e Kosoves, e cila duhet te zgjidhe ceshtjen e decentralizimit, energjise dhe korrupsionit”, ka pohuar Lagendijk.

Top Channel