Princesha Anne, vijon viziten ne Kosove

05/02/2009 18:45

Ne kuader te vizites se saj zyrtare ne Kosove, Princesha Anne, vajza e vetme mbretereshes Elizabeth II, e mbreterise se Bashkuar vizitoi Ministrine e Kultures, Rinise dhe Sporteve.

Ajo u takua me ministrin e ketij dikasteri Valton Beqiri, i cili e njoftoi me gjendjen aktuale te sportit ne Kosoves dhe i dhuroi asaj nje medaljon te argjendte, punim artizanal filigranes.

Ne kete takim moren pjese edhe drejtuesit e disa federatave sportive dhe 12 sportiste te Kosoves kryesisht fitues te medaljeve nderkombetare te cilet falenderuan Princeshen Anne per viziten e saj ne Kosove.

Princesha Anne ne diten e dyte te vizites se saj ketu vizitioi edhe Galerine e Arteve te Kosoves. Drejtori i ketij institucioni pervec tjerash theksoi sei te nevojshme ndertimin urgjent te Muzeut te Arteve Moderne ne Kosove. Edhe ne Galerine e Arteve te Kosoves princesha britanike mori nje dhurate. Pas shpalljes se pavaresise se kosoves kjo eshte vizita e pare mbreterore ne Kosove.

Top Channel