Sllovenia ul lejet e punes per te huajt

31/01/2009 17:10

Qeveria e Sllovenise ka miratuar nje vendim mbi uljen e lejeve te punesimit per punetoret e huaj gjate vitit 2009, per shkak te rritjes se papunesise ne kete vend.

Ne vitin 2008 ishin dhene 32 mije leje, ndersa kete vit parashikohet qe numri ne fjale te jete 24 mije. Rritja e papunesise ne Slloveni ka prekur kryesisht sektorin e ndertimit dhe industrine e prodhimit.

Qytetare te shumte te vendeve ballkanase merrnin leje per te punuar ne Slloveni, por tani duket se marrja e kesaj lejeje do te jete teper e veshtire.

Top Channel