Presheve, lideret kosovare: Beogradi te respektoje popullaten

31/01/2009 16:25

Lideret shteterore te Kosoves kerkojne nga Republika e Serbise qe, shqiptaret e Lugines se Presheves te kene tajtimin e njejte te drejtave si qytetar ne shtetin ne te cilin jetojne, ashtu si Kosova po trajton komunitetin serb.

Lideret shteterore te Kosoves keto komente i kane bere pas takimeve qe te zhvilluar me perfaqesuesit politik te Lugines se Presheves.

“Serbia duhet te shkeputet nga kjo politike. Me ngritjen e tensioneve paralele ne tri komunat e fundit te Serbise, Beogradi duhet te trajtoje njesoj te gjithe shtetasit”, u shpreh Sejdiu.
 
Ndersa kryetari i Kuvendit te Kosoves pas takimit me delegacionin e Lugines nga qytetaret e Lugines se Presheves ka kerkuar qe Bashkimi Evropian dhe SHBA te shtojne presionin e tyre qe dhuna ne Beograd te nderpritet.

Top Channel