Fitzgerald: Emri pengon integrimin e Shkupit ne NATO

30/01/2009 14:25

Ceshtja e emrit vijon te mbetet pengesa e Maqedonise ne integrimin e saj ne strukturat euroatlantike te NATO-s.

Konfirmimi vjen edhe nga  komandantin e Forcave Detare te SHBA-ve per Evropen, Mark Fitzgerald, ne nje takim ne Shkup me presidentin e vendit, Branko Cervenkovski.

Admirali theksoi se problem mbetet ceshtja e emrit dhe se per integrimin e Maqedonise duhet te gjendet nje konsensus i perbashket mes paleve.

Nga ana e tij, Cervenkovski falenderoi admiralin per bashkepunimin frytdhenes dhe intensiv te Maqedonise dhe NATO-s.

Top Channel