Korçë, mësim në dyqan

14/09/2013 00:00

Fëmijët e fshatit Drithas edhe këtë vit shkollor nuk do të mund ta nisin në ambientet e një institucioni arsimor normal.

Prej kohesh ata zhvillojne mesimin ne ambiente te pershtatura si shkolle pasi ndertesa, e cila duhet te kryente kete funksion eshte tejet e amortizuar.

Ambienti i vetem i cili eshte pershtatur per 40 femijet e ketij fshati eshte gjysmë shkolle e gjysmë dyqan, por edhe atje femijet pohojne se dimri ka qene i veshtire.
 
Prinderit e shqetesuar per kete gjendje kane apeluar qe per femijet e tyre te gjendet nje zgjidhje edhe pse koha eshte e reduktuar pasi shkolla do te nise pas dy ditesh.

Sipas te dhenave nga komuna, mesohet se kane nisur punimet e para per ndertimin e nje shkolle te re ne kete fshat por ato parashikohet te perfundojne ne muajin nentor dhe deri atehere femijet do te vijojne mesimin ne ambjentet e pershtatura si shkolle.

Top Channel