Maldive, takse per te shpetuar ekosistemin

10/09/2009 09:30

“Vdekja” e ngadalte e ishujve Maldive, nje prej perlave te planetit, ka detyruar drejtuesit lokale te vendosin nje takse per mbijetesen.

Te kercenuar nga rritja e nivelit te oqeanit per shkak te ngrohjes globale, ishujt koralore vendosin nje takse dhe shpresojne ne sensibilizimin e turisteve nga mbare bota. Presidenti Muohamed Nashed publikoi inisiativen “taksa jeshile” per cdo vizitor, e cila do te sherbeje per projektet qe synojne shpetimin e ekosistemit.

Tre euro shtese nuk jane asgje per xhepin e nje turisti, por kontributi i mijera vizitoreve dhe sensibilizimi ndihmojne jo vetem arkipelagun por edhe gjithe planetin.

“Nese parlamenti do ta miratoje kete propozim, parate do investohen ne projektet ekologjike”, premton qeveria e Nashed. Kjo eshte nje nga levizjet e para te presidentit te ri demokrat qe erdhi ne pushtet pas 30 viteve te Maumun Abdul Gajom.

Top Channel