Petrovic: Serbe dilni ne zgjedhje!

24/06/2009 13:20

Perfaqesuesit e partive serbe ne Kosove iu bejne thirrje qytetareve serbe te dalin ne zgjedhjet lokale, qe mbahen me 15 nentor te ketij viti. 

Sllobodan Petrovic nga Partia Liberale serbe e Kosoves  thote se “eshte e domosdoshme qe njerezit t’i kuptojne perparesite me procesin e decentralizimit dhe per kete te dalin ne zgjedhje.

Kjo sipas tij eshte ne interes te vete qytetareve serbe.

Por ka politikane, si Branisllav Gerbic, i Partise Demokracia e Re,  qe pretendon se “ende nuk jane krijuar kushtet ideale qe serbet t’ju besojne institucioneve te Kosoves dhe ne baze te ketij besimi te dalin ne zgjedhje”.

 Ne zgjedhjet e kaluara shumica e serbeve e bojkotuan procesin.

Top Channel