Studimi: Depresioni i eterve ndikon tek bijte

04/05/2009 10:15

Problemet e shendetit mendor tek eterit, mund te ndikojne ne gjendjen shendetesore te bijve.

Femijet qe kane eter me crregullime te shendetit mendor, kane gjasa te kene crregullime psikike te sjelljes, sipas nje studimi te eksperteve te Universitetit te Oxfordit.

Ne materialin e publikuar ne revisten “Lancet”, thuhet se ne vecanti djemte mund te ndikohen nese eterit e tyre kane depresion, ose jane te alkoolizuar. Ndonese jane nenat qe kujdesen kryesisht per femijet, studimi tregoi se roli i meshkujve ishte nenvleresuar dhe se ata kishin me shume ndikim ne zhvillimin e femijeve, nga sa mendohej.

Mosha kur meshkujt mund te preken nga crregullimet psikike eshte 18-35 vjec, mosha kur mund te behen prinder. Depresioni i babait gjate periudhes se paslindjes, shoqerohet me rritje te shansit qe femijet te kene probleme te sjelljes nga 10-20 perqind.

Top Channel