Sjellja e femijeve lidhet me gjumin

28/04/2009 12:45

Nje gjume i mire gjate nates redukton aktivitetin e femijeve superaktive dhe sjelljen e keqe te tyre.

Studiuesit finlandeze kane arritur ne perfundimin se disa femije shtate dhe tete vjecare, edhe pse nuk plotesojne oret e nevojshme te gjumit nuk duken te lodhur, por sillen keq.

Femijet me hiperaktive ishin ata qe flinin me pak se tete ore gjume ne dite. Ekspertet thone se gjumi i mire permireson sjelljen ne femijet e shendetshem dhe redukton simptomat e crregullimeve nga superaktiviteti.

E njejta gje eshte konstatuar me pare ne nje tjeter studim per te rriturit ne vendet perendimore, qe kane pasoja per shendetin nga mosngopja me gjume.

Top Channel