Spark: Kosova, nivel te larte korrupsioni

17/04/2009 15:00

Niveli i korrupsionit ne Kosove eshte shqetesues. Verejtja vjen nga mbasadori i Britanise se Madhe ne Prishtine, Andi Spark.

“Kosova s’mund te jete pjese e BE-se me kete nivel korrupsioni” tha ambasadori. Komentet u bene pas publikimit te raportit “Zeri i Votuesve” te hartuar nga Rrjeti i Grave te Kosoves.

Gjate periudhes shtator 2008 -mars 2009 jane bere mbi 1000 telefonata nga qytetaret e Kosoves, te cilet kane shprehur ankesa per menyren e qeverisjes ne komunat e tyre.

Ankesat lidhen kryesisht me korrupsionin, rruget e pashtruara, papunesine, nepotizmin dhe varferine.

Top Channel