Cekia zgjat mandatin e trupave ne Kosove

05/02/2009 16:35

Parlamenti i Republikes Ceke ka vendosur sot qe te vazhdoje pjesemarrjen ne misionet paqeruajtese nderkombetare, ne Kosove dhe Afganistan.

Mandati i trupave ceke ne keto misione kishte perfunduar ne fund te vitit 2008 dhe pa nje vendim te Parlamentit, qeveria do te detyrohej t’i terhiqte.

Por, Parlamenti i Prages vendosi qe 580 dhe 430 ushtaret qe veprojne ne Afganistan e Kosove te vazhdojne misionin e tyre.

Top Channel