Bajrami: Nuk mund te kete padi per kreun e shtetit

30/01/2009 11:05

Presidenti Fatmir Sejdiu nuk mund te paditet ne Gjykaten Kushtetuese, pasi gezon imunitet.

Keshtu deklaroi Arsim Bajrami, minister i Sherbimeve Publike dhe udheheqes i Komisionit per themelimin e Gjykates Kushtetuese, ne nje interviste per radion Deutsche Welle, i cili sqaroi se ndaj kreut te shtetit mund te ngrihet nje procedure e shqyrtimit eventual te shkeljes se Kushtetutes, qe eshte tipike per shume Kushtetuta te vendeve demokratike.

“Gjykata Kushtetuese duhet te shqyrtoje kerkesen e opozites për zgjedhjet, por eshte shume thjesht per ta zgjidhur, pasi nuk behet fjale per shkelje te Kushtetutes”, u shpreh Bajrami.

Top Channel