" /> ">

Deri ne fund te koherave, qenia e vetme qe mund te percaktohet si e “pavdekshme”, ne kuptimin e vertete te fjales do te jete kandili i quajtur Turritopsis.

“Eshte nje akt pushtues i heshtur ne oqeanet tona”, thone kerkuesit.

Zbulimi i ketij organizmi, i cili mund te jetoje ne perjetesi, u be nga nje ekip biologesh te Universitetit te Leces.

Kjo qenie, ka nje diameter prej 4-5 milimetrash. Me te arritur pjekurine seksuale pasi riprodhohet nuk ngordh, ne ndryshim me te gjithe organizmat e ngjashem me te.

Ky kandil special, kthehet serish ne rini duke nisur procesin nga e para. Dhe e gjitha kjo shkon ne infinit.

“Ky eshte nje ‘pushtim’ i heshtur ne te gjithe boten nenujore”, tha nje prej studiesve te Universitetit.

Top Channel