Spanje, arrestohen 12 pjesetare te Batasunes

23/01/2009 09:10

Arrestohen 12 anetare te partise baske Batasuna, e cilesuar e jashteligjshme qe prej vitit 2003 dhe qe konsiderohet si krahu politik i organizates terroriste ETA.

Operacioni eshte kryer ne vendet baske dhe ne Navarra, ne veri te Spanjes. Policia po kerkon dokumenta qe e lidhin Batasunen me organizaten terroriste baske Askatasuna dhe levizjen Democrazia 3.000.000, qe kerkojne te marrin pjese ne zgjedhjet e planifikuara me 1 mars ne vendet baske.

Dyshohet se keto dy levizje jane pasuese te partise se jashteligjshme.

Top Channel