NATO: Krijimi i FSK-se, me 21 janar

14/01/2009 21:55

Puna per krijimin e Forces se Sigurise se Kosoves do te filloje me 21 janar, nderkohe qe nje dite me pare do te shuhet plotesisht njesia e TMK-se.

Lajmin e ka konfirmuar zedhenesi i NATO-s, James Appathuray i cili ka saktesuar se krijimi i FSK-se do te behet permes nje bashkepunimi mes KFOR-it dhe qeverise se Kosoves.

“Ne procesin e themelimit vemendje do t’i kushtohet faktit qe forcat e sigurise te jene nen kontrollin demokratik parlamentar. Gjithashtu, FSK duhet te jete nje force multietnike”, ka deklaruar Appathuray.

Top Channel