Energjia bërthamore, marrëveshje Francë-Kinë

22/02/2011 00:30

Franca dhe Kina kanë rënë dakort për të zhvilluar bashkarisht projektin e një reaktori nuklear të nivelit të tretë e me fuqi rreth 1.000 megawatt.

Të dyja vendet kanë nënshkruar marrëveshjen për ndërtimin e reaktorit të fuqisë së mesme në kuadër të bashkëpunimit global për zhvillimin e energjisë bërthamore për funksione civile.

Lajmi njoftohet nga presidenca franceze ku saktësohet se në projekt do të marrin pjesë të gjithë aktorët francezë të zhvillimit të industrisë nukleare.

Top Channel