​Presidenti i FIFA-s: Nuk e përjashtoj mbajtjen e Kupës së Botës çdo dy vjet

09/09/2021 17:43

Gianni Infantino, president i Federatës Ndërkombëtare të Futbollit (FIFA), hapi disa tema intriguese në një takim në Doha.

Përkatësisht, Infantino dhe drejtuesit e FIFA-s ndodhen në Doha, ku organizata e futbollit po kryen një pjesë të studimit të saj se sa e realizueshme dhe praktike është mbajtja e Kupës së Botës çdo dy vjet.

Megjithëse një ide e tillë shpejt fitoi shumë rivalë nga anëtarët e Organizatës Evropiane të Futbollit, Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Infantino tha se “po studiojmë kalendarin dhe po konsultohemi me të gjithë”.

“Në të gjithë këtë, ne kryesisht duam të dëgjojmë zërin e vetë protagonistëve, lojtarëve dhe trajnerëve. Në fillim, nuk do të doja të refuzoja asgjë si ide,” tha Infantino.

Kundërshtarë të shumtë të kësaj ideje, kryesisht nuk duan të bëjnë diçka krejtësisht të zakonshme nga diçka e veçantë, siç është Kupa e Botës, e cila mbahet çdo katër vjet.

Së bashku me këtë temë, Infantino përmendi gjithashtu mbushjen e kalendarit të futbollit dhe ndërthurjen në rritje të detyrimeve të klubit dhe ekipit kombëtar.

“Ka shumë ndeshje të pakuptimta dhe kalendari aktual ka arritur kufijtë. Ky lloj orari është i paqëndrueshëm. Ne duhet të kemi një sistem unik, i cili do të dallojë në mënyrë domethënëse klubin nga ndeshjet e ekipit kombëtar,” tha kreu i FIFA-s.

Top Channel