Administrata Federale Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) lëshoi sot një miratim të plotë për vaksinat kundërCOVID-19 të kompanisë Pfizer-BioNTech.

Vendimi mund të jetë një pikë kthese që do të ndihmonte në rritjen e shkallës së imunizimit dhe do të niste një përgjigje më të mirë ndaj vaksinimit në mesin e popullatës që punon dhe në universitetet amerikane, raporton Washington Post, një deklaratë nga dy burime që i referohen drejtpërdrejt vendimit të FDA -së.

Miratimi i plotë, ndër të tjera, do të thotë që vaksina Pfizer-BioNTech do të jetë në gjendje të vaksinohet për njerëzit e moshës 16-vjeç e lart, që është miratimi i parë i tillë për vaksinën kundër vaksinës në Shtetet e Bashkuara.

Sidoqoftë, disa ekspertë amerikanë pohojnë se edhe pas vendimit të FDA -së, nuk do të ketë rritje të konsiderueshme të vaksinimeve, sepse, siç shpjeguan ata, “ata janë skeptikë se njerëzit që shmangin vaksinimet tani do të ndryshojnë mendje”.

Top Channel