​Mbyllja në Holandë në fuqi të paktën deri mesin e shkurtit

31/12/2020 22:15

Mbyllja kombëtare për të ndaluar përhapjen e koronavirusit në Holandë ka të ngjarë të zgjasë të paktën deri në mes të shkurtit, dhe madje edhe atëherë ajo do të hiqet vetëm pjesërisht, tha sot një nga shefat holandezë të shëndetësisë.

Jaap van Dissel, kreu i Departamentit të kontrollit të sëmundjeve infektive në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik (RIVM), i tha gazetës holandeze Algemeen Dagblad se rreth 2 në 17 milionë njerëz u infektuan me COVID-19 dhe ndoshta morën disa imunitet.

“Ne do të kryejmë vaksinimin në janar dhe doza e dytë do të pasojë në mes të marsit. Prej atëherë e tutje, ne do të jemi në gjendje të qetësojmë pjesërisht masat për ata që janë vaksinuar,” tha Van Dissel, i cili kryeson ekipin që këshillon qeverinë holandeze.

Ekipi i menaxhimit të infeksionit i drejtuar nga Van Dissel do të ballafaqohet më pas me detyrën e vështirë të krijimit të masave zbutëse.

“Ju nuk doni të ktheheni në një tjetër karantinë të vështirë”, tha ai.

Holanda prezantoi një mbyllje të dytë të rreptë, duke mbyllur të gjitha dyqanet dhe shkollat për pesë javë në mes të dhjetorit. Dhjetëra spitale paralajmëruan të mërkurën se do të duhet të shtyjnë operacionet, pasi numri i njerëzve të infektuar me COVID-19 në spital u rrit me 60 për qind këtë muaj.

Top Channel