​SHBA: Një numër rekord i grave në Kongresin e ardhshëm

29/12/2020 19:16

Një numër rekord i grave do të ulen në përbërjen e re, të 117-të të Kongresit amerikan, i cili do të fillojë të punojë në janar.

Do të ketë të paktën 141 gra në Kongres – 105 nga Partia Demokratike dhe 36 nga Partia Republikane.

Në këtë mënyrë, rekordi i mëparshëm nga përbërja e fundit u thye, kur kishte 127 anëtarë të gjinisë së bukur, njoftoi Universiteti Ratgers për Gratë dhe Politikën (CAWP).

Republikanët gjithashtu thyen rekordin për numrin e grave që do t’i përfaqësojnë në të dy dhomat e Kongresit (36), rekordi i mëparshëm ishte 30, në vitin 2006, ndërsa demokratëve u mungon një grua për të barazuar rekordin nga 2019, raporton ABC News.

Vitin e ardhshëm, do të ketë të paktën 51 gra jo të bardha në Kongres, që është një rekord, nga të cilat 46 janë nga Partia Demokratike dhe pesë nga Partia Republikane.

Top Channel