Të paktën një herë në jetën tonë, secilit prej nesh i ka ndodhur të bëhet pjesë e një shakaje. Nëse është një shaka e shëndetshme, është mirë, por disa njerëz mund ta teprojnë, kështu që gjithçka shkon shumë larg. Pastaj, individët mund të zhvillojnë gelotofobi.

Shakaja në llogari personale është e mirë dhe na ndihmon shumë në prezantimin dhe pranimin e vetvetes. Ka edhe nga ata njerëz që nuk dinë të pranojnë një shaka në llogari të tyre. Gjithashtu, ka nga ata që duan të bëjnë shaka me njerëz të tjerë, dhe ato shaka ndonjëherë janë brutale dhe fyese.

Si rezultat, disa njerëz mund të zhvillojnë gelotofobi, ose frika se po tallen. Njerëzit që vuajnë nga kjo fobi, në një moment fillojnë të besojnë se çdo shaka është një tallje me ta. Për shkak të kësaj, ata shpesh shmangin shaka.

Të dëgjosh të qeshura nga njerëz si kjo është shumë e rrallë. Duke qenë se ky është një koncept i ri në psikologji, ekspertët nuk kanë gjetur ende mënyra efektive për ta kapërcyer këtë frikë./KosovaPress/

Top Channel