​Australia nis prodhimin e vaksinës antiCovid/ 30 milionë doza shpërndahen gjatë 50 ditëve

09/11/2020 22:44

Prodhimi i vaksinës së koronavirusit të Universitetit të Oksfordit dhe AstraZeneca filloi në Victoria të hënën, sipas mediave australiane.

Prodhimi ka filluar nga Kompania CSL Limited, e cila do të prodhojë miliona doza të një vaksine potenciale të koronavirusit gjatë muajve të ardhshëm.

Lajmi vjen disa ditë pasi qeveria e qarkut tha se po përpiqet të marrë një vaksinë për të trajtuar sëmundjen vdekjeprurëse COVID-19 në treg deri në mars 2021.

Sidoqoftë, prodhimi i dozave të vaksinës ka filluar edhe pse kandidati i vaksinës së AstraZeneca është ende në provat e fazës së tretë, rezultatet e të cilave nuk do të dihen deri në fund të vitit.

Kompania CSL Limited synon të prodhojë rreth 30 milionë doza të vaksinës antiCOVID-19 në fazën e saj të parë që do të zgjasë rreth 50 ditë.

Edhe nëse rezultatet e provës së fazës së tretë do të dalin pozitive, vaksina duhet të marrë aprovimin nga Administrata e Mallrave Terapike (TGA).

Top Channel