Në referendumin e sotëm, zviceranët mbështetën fuqishëm ligjin e ri kundër homofobisë pavarësisht kundërshtimit të Partisë Popullore Zvicerane të krahut të djathtë.

Sipas parashikimeve të Institutit GFS në Bernë, zviceranët miratuan një ligj që ndalon diskriminimin bazuar në orientimin seksual me 62 për qind.

Ligji i ri shtrihet në orientimin seksual ekzistues, rregulloret ekzistuese mbi diskriminimin dhe nxitjen e urrejtjes racore ose fetare.

Referendumi u mbajt me ftesë të partive konservatore dhe populiste, transmeton KosovaPress.

Top Channel