Rusi-Japoni, “acar” për sovranitetin mbi disa ishuj

06/02/2011 17:40

Rindizet lufta diplomatike mes Rusisë dhe Japonisë, për zotërimin e disa ishujve në kufirin ujor mes dy vendeve.

Sovraniteti mbi këta ishuj që mendohet se janë të pasur me naftë e argjend, pretendohet si nga Rusia ashtu edhe nga Japonia.

Debati është rindezur vetëm disa muaj pas vizitës së kryeministrit rus, Vladimir Putin në këto ishuj.

Top Channel