Dielli vazhdon të “cfryjë”

23/09/2010 17:10

Dielli është zhytur në një turbullirë të madhe pas rizgjimit në fillim të muajit gusht.

Shpërthimet në sipërfaqen e yllit tonë janë shpeshtuar dhe ato llogariten të jenë shumë të dhunshme. Pamjet janë siguruar nga observatori i NASA-s, Soho.

Aktualisht, në sipërfaqen e Diellit vazhdojnë të ndodhin shpërthime të mëdha, të cilat transportojnë në Tokë “erërat diellore”, duke shkaktuar efektin “aurora” në Polin e Veriut. Gjithsesi, këto erëra nuk do kenë efekt magnetik mbi planetin tonë, pasi stuhitë tropikale kanë po të njëjtin drejtim.

Top Channel