“Bettancourt”, “Le Monde” akuzon pallatin Elize

13/09/2010 13:20

Gazeta “Le Monde” akuzon pallatin Elize për shkeljen e ligjit për ruajtjen e burimit investigativ të informacionit.

E përditshmja franceze i referohet rastit Bettencourt”, duke kërcënuar se pallati presidencial do denoncohet për këtë. Sipas “Le Monde”, shërbimet e kundërspiunazhit janë përdorur për të gjetur informatorin e gazetarit.

Në faqen e parë të numrit të sotëm është publikuar një editorial rreth lirisë së shtypit. Pallati Elize nisi hetimet pas artikujve “Patrice de Maistre” dhe “Cifti Woerth”.

Top Channel