Ilaçi antiobezitet, më shumë rreziqe për infarkte

05/09/2010 14:35

Një ilaç anti-obezitetit me bazë sibutraminën, do të shtonte rreziqet për infarkte dhe iktus.

Studimi është realizuar nga London School of Hygiene dhe Tropical Medicine.

Mes 10 mijë pacientëve mpipeshë apo obezë, mes së cilëve ata që kanë pirë sibutraminën, është regjistruar 16% më shumë mundësi për të pasur infarkte apo iktuse brenda 3-4 viteve.

Top Channel