Batica e zezë, “BP”: Kostoja 8 miliardë usd

03/09/2010 12:05

Gjigandi i naftës, “British Petroleum” ka deklaruar se batica e zezë në Gjirin e Meksikës i ka kushtuar grupit deri më sot rreth 8 miliardë dollarë.

Sipas kompanisë, shuma në fjalë përfshin të gjitha shpenzimet e kryera për të ndalur derdhjen e naftës, pastrimin e Gjirit të Meksikës dhe shumat e caktuara për shtetet e prekura.

“BP” ka kujtuar gjithashtu se ka mundësuar krijimin e një fondi prej 20 miliardë dollarësh për të dëmshpërblyer viktimat.

Ndërkohë, Gjiri i Meksikës kaloi një tjetër makth, pasi një tjetër platformë nafte shpërtheu ditën e djeshme, për fat të mirë pa shkaktuar dëme të konsiderueshme.

Top Channel