100 vjet revolucion perkujtohen me birren “Zapata”

22/05/2010 04:15

Meksika do te festoje revolucionin 100 vjetorin e revolucionit te vitit 1910 duke hedhur ne treg birren “Zapata”.

Emri i birres eshte vendosur per nder te nje nder liderve kryesore te revolucionit meksina, pikerisht Emiliano Zapates. Birra e re do te prodhohet nga nje shoqeri e cila tha se do te hedhe ne treg 120 mije shishe nga marka e re e birre se saj.

Revolucioni meksikan nisi ne pranveren e vitit 1910 dhe kulmoi me rrezimin e Porfirio Díaz, i cili deri ne ate kohe udhehiqte ne menyre autokratike vendin amerikano-latin.

Top Channel