“Anija koreano-jugore u mbyt nga Peniani”

20/05/2010 04:00

“Anija ushtarake koreano-jugore e mbytur ne muajin mars, u mbyt pasi u godit nga nje silur i ardhur prej nje anijeje koreano-veriore”.

Ky eshte perfundimi i hetimit i grupit hetimor te perbere nga eksperte britanike, suedeze, amerikane, australiane dhe koreano-jugore.

Anija koreano-jugore, “Cheonan” u mbyt pasi ne trupin e saj u krey nje shperthim me date 26 maj dhe 46 marinare gjeten vdekjen. Menjehere Seuli akuzoi ne ate kohe Penianin per sulm ndaj anijes, akuza keto qe u hodhen poshte nga Peniani zyrtar i cili mohoi perfshirjen ne “tragjedi”.

Top Channel