Japoni, martohet roboti I-Fairy”

16/05/2010 11:05

Edhe një robot mund të martohet. Kjo ka ndodhur për herë të parë në Japoni ku roboti “I-Fairy”, i projektuar dhe i ndërtuar nga kompaia Kokoro, e specializuar në projektet humaniode, u lidh me një kompjuter tjetër.

Ceremonia është zhvilluar në kryeqytetin jaoponez Tokjo. Martesa është kontrollluar në distancë nga krijuesit e robotëve, te cilët i kanë ndërtuar këta ekzemplarë pikërisht për ceremoninë e celebrimit.

Top Channel