“Takime speciale” në burgje

17/03/2010 19:05

Një burg është një vend ku të privohet liria nëse shkel ligjin. Por vetëm kaq. Liria është e drejta e vetme nga e cila privohen të dënuarit. Një e drejtë tjetër, ajo për të pasur marrëdhënie intime me partnerët e ligjshëm, në një vend normal, është e garantuar.

Kështu edhe në një burg të përzier për burra dhe gra në kryeqytet. Ata që koha e dënimit i ka kapur beqarë, duhet të kënaqen me kujtimet e tyre. Ndërsa të martuarit…

Do të takojme sot dy zonja që vuajnë dënimet këtu, historitë e tyre janë të rralla, fatet e tyre janë të ngjashme. Administrata e burgut na tregon se përgjithësisht femrat e dënuara braktisen nga familjarët dhe bashkëshortët, por kjo nuk ka ndodhur në rastin e Veziresë dhe te Nuliferit nga Maqedonia.

Në momentin e arrestimit Nuliferi ka qenë me bashkëshortin dhe të dy janë dënuar me nga 10 vjet burg. Bashkëshorti ndodhet në Fushë Krujë dhe deri në takimin e parë kaloi shumë kohe.

“Jam takuar pas tre viteve se kam qenë në paraburgim dhe nuk lejoheshin takimet”, shprehet Nuliferi.

Është një nga mangësitë e mëdha të jetës së lirë, por disa një herë në muaj për 4 orë mund të jetojnë caste intime në dhomën e takimeve speciale. Nuliferi është me fat pasi ajo e gëzon këtë liri për 24 orë.

“Takimin tjetër e kam në 20 mars”, thotë Nuliferi.

Kur pyet për takimin e radhës sytë e këtyre grave shkëlqejnë si të femijëve.

Cdo takim normal eshte i paharrueshëm për të dënuarit ndërsa takimet speciale janë akoma më të rëndësishëm.

“Ishte shumë e vështirë. Sepse ishte një mungesë e gjatë”, thotë Vezirja.

Për Veziren fjalët janë të vështira për t’u gjetur, emocionet janë të mëdha dhe për më tepër që takimi i saj special sapo ka mbaruar, ndërkohë që xhirohej kjo intervistë.

“Me bashkëshortin i kam marrëdhëniet shumë të mira. Mezi po pres që të vij muaji tjetër”, thotë Vezireja.

Një mundësi që jo të gjithë të burgosurit e kanë, qofshin burra apo gra, por rëndësia për ata që e kanë është pothuajse jetike e ndoshta fjalët më të përshtatshme i gjen vete Vezirja e cila rrefen dhe dashurinë e madhe për babain e tre fëmijëve të saj.

“Familja është gjithcka për mua dhe ajo na bashkon”, thotë Vezirja.

FOTO GALERI
1/3

Top Channel