“Pakti”, Meta: Rrezimi nuk cenon marredheniet me Greqine

29/01/2010 15:25

Zevendeskryeministri dhe Minister i Jashtem i Shqiperise, Ilir Meta, tha ne nje interviste per BBC-ne tha se rrezimi i projektmarreveshjes per kufijte detare mes Shqiperise e Greqise, nuk do te cenoje ardhmerine e marredhenieve midis dy vendeve.

Shefi i diplomacise shqiptare shtoi se ndien keqardhje per  “instrumentalizimin e kesaj çeshtjeje per qellime krejtesisht te ngushta politike”. Keto komente, Meta i beri pas takimit me ministrin alternat grek te Puneve te Jashtme, Dimitris Drucas, gjate konferences nderkombetare per Afganistanin ne Londer.

“Jam i bindur, – tha Meta,- se si Shqiperia dhe Greqia do te tregojne nje vullnet edhe me te madh per te ecur perpara, pasi jane marredhenie te gjithanshme ne te gjitha fushat, ne interes te dy vendeve dhe popujve tane”.

“Jam po keshtu i bindur,- vazhdoi ai, – se te gjitha çeshtjet e mbartura dhe ende te pazgjidhura do te zgjidhen duke respektuar institucionet e te dy vendeve dhe ne perputhje me ligjin nderkombetar dhe me perspektiven europiane, sidomos te Shqiperise e cila ende ka nje rruge per te bere per t’u anetaresuar ne Bashkimin Europian”.

Top Channel